Indonésie Sulawesi Kalossi Benteng Alla Grade 1

od 437 Kč od 380 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Vysokohorská sopečná půda na ostrově Sulawesi je ideální pro pěstování kávy. Sulawesi Kalossi je proslavena svou hladkostí a silným zemitým tělem s nízkou aciditou.

Detailní informace

Váha: 1 Kg
Skladem
437 Kč
380 Kč bez DPH
Váha: 5 Kg
Skladem
1 880,25 Kč
1 635 Kč bez DPH
Váha: 10 Kg
Skladem
3 300,50 Kč
2 870 Kč bez DPH
Váha: 20 Kg
Skladem
5 879,95 Kč
5 113 Kč bez DPH
Váha: 40 Kg
Skladem
10 599,55 Kč
9 217 Kč bez DPH
Váha: 60 Kg
Skladem
14 460,10 Kč
12 574 Kč bez DPH
Váha: 60 Kg - min. odběr 10 pytlů
Skladem
13 499,85 Kč
11 739 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Dvě z nejlepších a nejznámějších káv na světě pochází ze Sumatry: Mandhelding a Ankola. Obě se zpracovávají za sucha a rostou ve středozápadní Sumatře, poblíž přístavu Pandang v nadmořských výškách od 800 do 1500 metrů. Mandhelding je známý pro své bylinkové aroma, plnost, nízkou kyselost a bohatou a jemnou chuť.

Sulawesi je silnejší, plného těla, bez kyselosti a v chuti můžeme cítit čokoládové tóny. Aroma je výrazné, typicky kávové.

Na indonésském ostrově Sulawesi (dříve Celebes) se většina kávy pěstuje v hornatých oblastech na jihozápadě ostrova, na sever od přístavu Ujung Padang v oblasti zvané Toraja podle původních obyvatel této oblasti. Kromě tohoto názvu se pro označení místí kávy také často používá jméno Kalossi podle blízkého města (existuje více kombinací názvů jako Sulawesi Kalossi, Sulawesi Toraja, Celebes Toraja, Celebes Kalossi atd.). Káva se pěstuje na větších plantážích i na malých rodinných farmách a je většinou zpracovávána mokrou metodou. Velká část místních malopěstitelů zpracovává zrna polo-suchým procesem, který není příliš rozšířený, ale poskytuje kávě její velmi osobitou chuť.