Kostarika Honey Cerro Los Vindas

od 487,93 Kč od 435,65 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Země původu: Kostarika
Region: Palmichal, Central Valley
Nadmořská výška: 1.450 m n.m.
Zpracování: 
Honey
Odrůda: Caturra, Catuai Rojo
Producent
: Cerro Los Vindas

Detailní informace

Váha: 1 Kg
Skladem
487,93 Kč
435,65 Kč bez DPH
Váha: 5 Kg
Skladem
2 098,78 Kč
1 873,91 Kč bez DPH
Váha: 10 Kg
Na dotaz
3 681,40 Kč
3 286,96 Kč bez DPH
Váha: 20 Kg
Na dotaz
6 564,17 Kč
5 860,87 Kč bez DPH
Váha: 40 Kg
Na dotaz
11 842,78 Kč
10 573,91 Kč bez DPH
Váha: 69 Kg
Na dotaz
18 614,40 Kč
16 620 Kč bez DPH
Váha: 69 Kg - min. odběr 10 pytlů
Na dotaz
17 337,60 Kč
15 480 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Při medovém zpracování bez vody se opravdu nepoužije ani kapka vody. Kávovým třešním se po sběru oloupou slupky a zrna se suší s pergamenem a především s dužinou na povrchu. Tzv. “mucilage” – sliz. Kávové zrna jsou pak rozprostřeny na tzv. afrických postelích. Africké postele mají konstrukci z bambusu a káva se na nich suší 15 až 20 dní. Během sušení je však nutné zrna prohrabovat a otáčet. Především ty, které mají na sobě větší množství dužiny. Káva, která by nebyla dostatečně prohrabována, by mohla začít plesnivět. Na noc jsou zrna přikryta plachtou, aby nenavlhla.

Káva a její výsledná chuť se liší dle množství zachované dužiny. Množství dužiny jde pak poznat podle barvy na uschlé kávě. Káva chutná z každé varianty trošku odlišně. Všechny tyto způsoby rádi využívají ve Střední Americe.

 

Kávy Cerro Los Vindas jsou ručně sbírány v jejich největší zralosti a odborně sušeny pak projdou mlecí stanicí Palmichal. Rozvlákněním se odstraní zhruba 20 % ovocné dužiny a celých 80 % se nechá zaschnout na zrnu. Betonové postele se používají po dobu šesti dnů před konečným zpracováním v bubnové sušičce, aby byl proces dokončen co nejlépe. Po dvou měsících ležení v pergamenu, mleté ​​za sucha, tříděné podle hmotnosti, hustoty, velikosti a barvy je kafe expedováno v pytlích Grainpro.