Austrálie Skybury - káva z rodinné farmy, která se nachází v nadmořské výšce cca 600 m.n.m přibližně 55 kilometrů na západ od Cairns v Atherton Tablelands v severním...
Sladké kynuté pečivo se špetkou skořice, bohatě sypané cukrem - přesně to nám připomíná čerstvě mletá bolivijská káva. Po připravení je potom velice podobná brazilskému Santosu,...
Jižní Etiopie produkuje kávu mokrým procesem s ovocnou kyselostí a intenzivní vůní. Tyto kávy se pojmenovávají podle oblastí, kde byly vypěstovány, jako například Sidamo nebo...
Jižní Etiopie produkuje kávu mokrým procesem s ovocnou kyselostí a intenzivní vůní. Tyto kávy se pojmenovávají podle oblastí, kde byly vypěstovány, jako například Sidamo nebo...
Díky vysokému obsahu kofeinu, který je na arabiku jeden z nejvyšších, se svou “silou” velmi podobá robustě - je příjemně hořko-kyselá, s lehčím až středním tělem.
V šálku je Monsooned Malabar spíše jemnějšího charakteru. Na espressu vytvoří krásnou, hustou cremu ze které se line kakaovo - oříškové aroma. Stejně jako “obyčejná” indická...
Vysokohorská sopečná půda na ostrově Sulawesi je ideální pro pěstování kávy. Sulawesi Kalossi je proslavena svou hladkostí a silným zemitým tělem s nízkou aciditou.