Etiopie Sidamo Grade 2

od 509,45 Kč od 443 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Země původu: Etiopie

Region: Sidamo

Farmář: Helen Gebrenigus

Zpracování: Prané/mokré

Odrůda: Výhradně Typica

Nadmořská výška: 1.500 - 1.800 m n.m.

Jižní Etiopie produkuje kávu mokrým procesem s ovocnou kyselostí a intenzivní vůní. Tyto kávy se pojmenovávají podle oblastí, kde byly vypěstovány, jako například Sidamo nebo Yirgacheffe.

Detailní informace

Váha: 1 Kg
Momentálně nedostupné
509,45 Kč
443 Kč bez DPH
Váha: 5 Kg
Momentálně nedostupné
2 185 Kč
1 900 Kč bez DPH
Váha: 10 Kg
Momentálně nedostupné
3 852,50 Kč
3 350 Kč bez DPH
Váha: 20 Kg
Momentálně nedostupné
6 854 Kč
5 960 Kč bez DPH
Váha: 40 Kg
Momentálně nedostupné
12 328 Kč
10 720 Kč bez DPH
Váha: 60 Kg
Momentálně nedostupné
16 836 Kč
14 640 Kč bez DPH
Váha: 60 Kg - min. odběr 10 pytlů
Momentálně nedostupné
15 732 Kč
13 680 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Etiopie je matkou arabiky a divoké bobule stále pěstují kmeny vysoko v horách. Ve východní Etiopii rostou kávovníky ve výšce mezi 1500 a 2000 metry na malých rolnických pozemcích a farmách. Tyto kávy se mohou nazývat longberry Harrar (velké zrno), shortberry Harrar (menší zrno) nebo Mocha Harrar (zrno velikosti hrášku nebo poloviny zrna). Jsou pěstovány jednoduše, zpracovávány tradiční suchou metodou. Etiopský Harrar je charakteristický svými vinnými a borůvkovými podtóny, dobrým tělem a vysokou kyselostí. 

Východní Etiopie produkuje kávy mokrým procesem, zvané Ghimbi nebo Gimbi, která si zachovává vinné podtóny Harraru ale může být bohatší, více vyvážená a plnější s delším zakončením.

Jižní Etiopie produkuje kávu mokrým procesem s ovocnou kyselostí a intenzivní vůní. Tyto kávy se pojmenovávají podle oblastí, kde byly vypěstovány, jako například Sidamo nebo Yirgacheffe.