Guatemala Santa Rosa SHB EP

od 525 Kč od 456,52 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Zpracováni probíhá mokrou metodou, káva vyniká sladkými ovocnými tóny a mírnou aciditou.

Oblast: Santa Rosa

Nadmořská výška: 1300 m.n.m

Zpracování: Myté a sušené na terasách 

SHB (Strictly Hard Bean), který specifikuje, že káva byla pěstována v nadmořské
výšce nad 1 350 metrů. Tento termín je synonymem pro SHG /Strictly High Grown a
je klasifikován vyšší než HB.

 

Detailní informace

Váha: 1 Kg
Skladem
525 Kč
456,52 Kč bez DPH
Váha: 5 Kg
Skladem
2 259,98 Kč
1 965,20 Kč bez DPH
Váha: 10 Kg
Skladem
3 970,03 Kč
3 452,20 Kč bez DPH
Váha: 20 Kg
Skladem
7 080,09 Kč
6 156,60 Kč bez DPH
Váha: 40 Kg
Skladem
12 759,94 Kč
11 095,60 Kč bez DPH
Váha: 69 Kg
Skladem
17 399,73 Kč
15 130,20 Kč bez DPH
Váha: 69 Kg - min. odběr 10 pytlů
Momentálně nedostupné
16 199,82 Kč
14 086,80 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Guatemala je v produkci kávy nejvýznamnější zemí ze šesti států Střední Ameriky. Pro pěstování kávovníku má zvlášť příznivé podmínky jak klimatické, tak půdní. Na světovém trhu je káva Guatemala vysoce ceněna.

Jedna z nejlěpších káv na světě se pěstuje ve střední vysočině Guatemaly. Nejslavnější marketingové názvy jsou: Antigua, Coban a Huehuetenango. Nejvyšší jakost guatemalské kávy najdeme pod označením SHB (Stricly Hard Bean) - pokud za tímto označením následuje ještě název oblasti ( Antigua, Atitlan, Cobán a podobně), znamená to, že tato konkretní káva byla schválena Guatemalskou kávovou asociací a odpovídá chuťovému profilu dané části země. Kávy které se chuťově odlišují, se označují pouze SHB.

Nejkvalitnější guatemalská káva prochází mokrým procesem. Kávy z různých regionů se od sebe mírně líší, ale obecně mají vyšší kyselost a lehčí až střední tělo s kouřovými, kořeněnými a čokoládovými tóny.