Etiopie Yirgacheffe Gr.2, Kerchanshe

od 500,25 Kč od 435 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Jižní Etiopie produkuje kávu mokrým procesem s ovocnou kyselostí a intenzivní vůní. Tyto kávy se pojmenovávají podle oblastí, kde byly vypěstovány, jako například Sidamo nebo Yirgacheffe.

Detailní informace

Váha: 1 Kg
Skladem
500,25 Kč
435 Kč bez DPH
Váha: 5 Kg
Skladem
2 150,50 Kč
1 870 Kč bez DPH
Váha: 10 Kg
Skladem
3 780,05 Kč
3 287 Kč bez DPH
Váha: 20 Kg
Skladem
6 719,45 Kč
5 843 Kč bez DPH
Váha: 40 Kg
Skladem
12 119,85 Kč
10 539 Kč bez DPH
Váha: 60 Kg
Skladem
16 560 Kč
14 400 Kč bez DPH
Váha: 60 Kg - min. odběr 10 pytlů
Skladem
15 420,35 Kč
13 409 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Etiopie je matkou arabiky a divoké bobule stále pěstují kmeny vysoko v horách. Ve východní Etiopii rostou kávovníky ve výšce mezi 1500 a 2000 metry na malých rolnických pozemcích a farmách. Tyto kávy se mohou nazývat longberry Harrar (velké zrno), shortberry Harrar (menší zrno) nebo Mocha Harrar (zrno velikosti hrášku nebo poloviny zrna). Jsou pěstovány jednoduše, zpracovávány tradiční suchou metodou. Etiopský Harrar je charakteristický svými vinnými a borůvkovými podtóny, dobrým tělem a vysokou kyselostí. 

Východní Etiopie produkuje kávy mokrým procesem, zvané Ghimbi nebo Gimbi, která si zachovává vinné podtóny Harraru ale může být bohatší, více vyvážená a plnější s delším zakončením.

Jižní Etiopie produkuje kávu mokrým procesem s ovocnou kyselostí a intenzivní vůní. Tyto kávy se pojmenovávají podle oblastí, kde byly vypěstovány, jako například Sidamo nebo Yirgacheffe.