Etiopie Yirgacheffe Grade 2

od 520 Kč od 464,29 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Země původu: Etiopie
Region: Yirgacheffe
Nadmořská výška1.700 - 2.200 m n.m.
Zpracování: Promyté/mokré
Odrůda: Zděděné domorodé odrůdy
Producent: 
Drobní farmáři v regionu

Detailní informace

Váha: 1 Kg
Skladem
520 Kč
464,29 Kč bez DPH
Váha: 5 Kg
Skladem
2 255 Kč
2 013,39 Kč bez DPH
Váha: 10 Kg
Skladem
3 980 Kč
3 553,57 Kč bez DPH
Váha: 20 Kg
Na dotaz
7 140 Kč
6 375 Kč bez DPH
Váha: 40 Kg
Na dotaz
12 920 Kč
11 535,71 Kč bez DPH
Váha: 60 Kg
Na dotaz
17 700 Kč
15 803,57 Kč bez DPH
Váha: 60 Kg - min. odběr 10 pytlů
Na dotaz
16 500 Kč
14 732,14 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Etiopie je matkou arabiky a divoké bobule stále pěstují kmeny vysoko v horách. Ve východní Etiopii rostou kávovníky ve výšce mezi 1500 a 2000 metry na malých rolnických pozemcích a farmách. Tyto kávy se mohou nazývat longberry Harrar (velké zrno), shortberry Harrar (menší zrno) nebo Mocha Harrar (zrno velikosti hrášku nebo poloviny zrna). Jsou pěstovány jednoduše, zpracovávány tradiční suchou metodou. Etiopský Harrar je charakteristický svými vinnými a borůvkovými podtóny, dobrým tělem a vysokou kyselostí. 

Východní Etiopie produkuje kávy mokrým procesem, zvané Ghimbi nebo Gimbi, která si zachovává vinné podtóny Harraru ale může být bohatší, více vyvážená a plnější s delším zakončením.

Jižní Etiopie produkuje kávu mokrým procesem s ovocnou kyselostí a intenzivní vůní. Tyto kávy se pojmenovávají podle oblastí, kde byly vypěstovány, jako například Sidamo nebo Yirgacheffe.