Káva Etiopie Yirgacheffe Mamo Kacha Grade 2

Neohodnoceno
od 517,50 Kč od 450 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Země původu: Etiopie

Region: Yirgacheffe

Farma: Mamo Kacha

Zpracování: Prané/mokré

Odrůda: Zděděné domorodé odrůdy

Nadmořská výška: 1.700 - 2.200 m n.m.

Jižní Etiopie produkuje kávu mokrým procesem s ovocnou kyselostí a intenzivní vůní. Tyto kávy se pojmenovávají podle oblastí, kde byly vypěstovány, jako například Sidamo nebo Yirgacheffe.

Detailní informace

Váha: 1 Kg
Skladem
517,50 Kč
450 Kč bez DPH
Váha: 5 Kg
Skladem
2 225,25 Kč
1 935 Kč bez DPH
Váha: 10 Kg
Skladem
4 071 Kč
3 540 Kč bez DPH
Váha: 20 Kg
Skladem
6 969 Kč
6 060 Kč bez DPH
Váha: 40 Kg
Skladem
12 558 Kč
10 920 Kč bez DPH
Váha: 60 Kg
Skladem
17 181 Kč
14 940 Kč bez DPH
Váha: 60 Kg - min. odběr 10 pytlů
Skladem
15 732 Kč
13 680 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Etiopie je matkou arabiky a divoké bobule stále pěstují kmeny vysoko v horách. Ve východní Etiopii rostou kávovníky ve výšce mezi 1500 a 2000 metry na malých rolnických pozemcích a farmách. Tyto kávy se mohou nazývat longberry Harrar (velké zrno), shortberry Harrar (menší zrno) nebo Mocha Harrar (zrno velikosti hrášku nebo poloviny zrna). Jsou pěstovány jednoduše, zpracovávány tradiční suchou metodou. Etiopský Harrar je charakteristický svými vinnými a borůvkovými podtóny, dobrým tělem a vysokou kyselostí. 

Východní Etiopie produkuje kávy mokrým procesem, zvané Ghimbi nebo Gimbi, která si zachovává vinné podtóny Harraru ale může být bohatší, více vyvážená a plnější s delším zakončením.

Jižní Etiopie produkuje kávu mokrým procesem s ovocnou kyselostí a intenzivní vůní. Tyto kávy se pojmenovávají podle oblastí, kde byly vypěstovány, jako například Sidamo nebo Yirgacheffe.  

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení