Salvador SHG Santa Maria

od 387,55 Kč od 337 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Chuť salvadorské kávy je jemná, dobře vyvážená, se středním tělem, a náznakem sladkosti.

Detailní informace

Váha: 1 Kg
Skladem
387,55 Kč
337 Kč bez DPH
Váha: 5 Kg
Skladem
1 665,20 Kč
1 448 Kč bez DPH
Váha: 10 Kg
Skladem
2 919,85 Kč
2 539 Kč bez DPH
Váha: 20 Kg
Skladem
5 200,30 Kč
4 522 Kč bez DPH
Váha: 40 Kg
Skladem
9 400,10 Kč
8 174 Kč bez DPH
Váha: 69 Kg
Skladem
14 766 Kč
12 840 Kč bez DPH
Váha: 69 Kg - min. odběr 10 pytlů
Skladem
13 731 Kč
11 940 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Země původu: El Salvador

Region: Apaneca Ilamatepec Mountain Range

Farma: Santa Maria

Zpracování: Prané / mokré

Odrůda: Red bourbon

Nadmořská výška: 1.200 - 1.350 m n.m.

Producent: Rodina Alvarezů

 

Oblast Santa Maria byla osídlena Rafaelem Alvarezem L. v roce 1892 na svazích pohoří Apaneca Ilamatapec, V současné době je vlastněna Hermanem Alvarezem Diazem, členem již čtvrté generace této kávové rodiny. Santa Maria je osázena odrůdami red bourbon a pacas, které jsou pěstované pod stínícími stromy, což zlepšuje a konzervuje půdu a zároveň poskytuje útočiště rozličné fauně. Výborné pěstební podmínky spolu s neustálým odhodláním rozvíjet udržitelné praktiky napomáhá ke sklizni těch nejlepších kávových třešní, které jsou následně zpracovány v rodinném mlýnu El Borbollon.

 

Káva má nižší kyselost a jemnější kořeněnou chuť, živější a šťavnatou aciditu s tóny zelených hroznů, která se v dochuti mění v hořkost lesních brusinek. Připravená jako espresso navíc tvoří vysokou a velmi pevnou cremu.

 


Podobně jako v dalších státech Jižní a Střední Ameriky, také v Salvadoru v minulosti zuřila občanská válka - proto do Salvadoru neproniklo tolik moderních (snadněji pěstovatelných) odrůd kávovníku a stále zde najdeme ve velké míře původní arabiky typu bourbon. 

K hlavním pěstitelským oblastem Salvadoru patří kraje Santa Anna, San Salvador a Ahuachapán, kde se pěstuje na lávových polích, která kávě dávají jedinečnou chuť. Nejen proto je na trhu s arabikami vysoce ceněna.

Chuť salvadorské kávy je jemná, dobře vyvážená, se středním tělem, a náznakem sladkosti. Nejlepšímu druhu této kávy se říká „přísně vysoce pěstovaná“ (Strictly High Grown-SHG). Salvador také produkuje vynikající certifikovanou organickou kávu pod názvem Pepil.

Většina salvadorské kávy je pěstována ve větším či menším stínu a poté zpracována mokrým procesem.